norkem - Your first link in the chemical chain

17.11.2025

Paris Çağırıyor: Norkem Fi Europe 2025'e Katılıyor >

Aralık'ta Paris mi? Evet, çok iyi fikir! Norkem, gıda ve içecek bileşenleri endüstrisi için küresel ölçekte lider bir fuar olan Fi Europe 2025'e yeniden katılacağını bildirmekten mutluluk duyuyor.

30. yılını kutlayan Fi Europe bu yıl Paris'te muhteşem Expo Porte de Versailles'da endüstri genelinden yüzlerce profesyoneli; gıda bileşenleri, beslenme çözümleri, fonksiyonel özellikler ve formülasyonlar konusundaki inovasyonların keşfedileceği üç günlük (2-4 Aralık) organizasyonda bir araya getiriyor.

Ayrıca, dünya genelinden üreticilere, alıcılara, ArGe uzmanlarına ve operasyon liderlerine eşsiz bir buluşma ve tanışma fırsatı da sunuyor. Biz de eski dostlukları tazelemeyi ve yeni arkadaşlıklar kurmayı dört gözle bekliyoruz. Avrupa ofislerimizden gelen ve farklı dilleri konuşan kişilerden oluşan Yiyecek-İçecek ekibimiz, sektörün diğer alanlarından satış temsilcileriyle birlikte fuarda hazır bulunacak.

Fuar standımızda koruyucu maddeler, vitaminler, mineraller, besin lifleri ve proteinler dâhil yiyecek-içecek portföyümüzün öne çıkan ürünlerini tanıtacağız. Sağlık, performans ve sürdürülebilirlikle ilgili müşteri önceliklerini karşılamak üzere geliştirilmekte olan çözümler de fuarda yerini alacak.

Tüm lifler ve fonksiyonel lifler için proteinler

Şu anda bizi en çok heyecanlandıran ürünlerden biri, ilk ticari satışı kısa bir süre önce Birleşik Krallık'ta premium besin takviyesi markası Strom Sports Nutrition üzerinden gerçekleştirilen yenilikçi bir peynir altı suyu proteini olan NiHPRO™. Laktoz ve gluten de dâhil hiçbir temel alerjen içermeyen NiHPRO™ için, bitki kökenli protein katkı maddesi üretme konusunda çığır açan bir ekstraksiyon prosesi kullanılıyor. Besin değeri, kremsi dokusu ve tadı ile peynir altı suyu proteinine benzeyen NiHPRO™ üreticiye göre birçok insanın peynir altı suyu proteini besin takviyeleriyle yaşayabildiği sindirim sorunlarına neden olmuyor.     

Gerçekten heyecan duyduğumuz bir diğer ürün ise, sıfır kalorili bir besin lifi katkı maddesi olarak kullanılan kısa zincirli fruktooligosakkarit (sc-FOS) olan GOFOS. Şekere kıyasla yaklaşık %50 oranında tatlı olması, GOFOS'u fırın mamullerinin ve diğer tatlı ürünlerinin lif içeriğini büyük oranda yükseltmek için cazip bir seçenek haline getiriyor. Düşük lifli beslenmenin bağırsaklar ve genel sağlık üzerindeki etkisi her geçen gün daha fazla önemsenirken, insanların damak tadının tam tahıllı gıdalardan uzaklaştığı günümüzde gıda endüstrisi, ürünlerine lif ekleme konusunda zorluklar yaşıyor, bu nedenle GOFOS'un bu konuda önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.

Bunlar Fi Europe fuarının değerli katılımcılarına anlatmak için sabırsızlandığımız ürünlerden sadece birkaçı. Fuar standları dışında, 2025 programı üst düzey yöneticilere yönelik küratörlü bilgilendirme oturumları da içeriyor. Bunların arasında 3 Aralık tarihinde düzenlenecek dayanıklı, geleceğe hazır gıda sistemlerinin kurulması konulu öğle yemeği ve eğitim organizasyonu da yer alıyor.

Bu fuara katılmayı düşünüyorsanız 73K48 numaralı standda üç gün boyunca Norkem ekibiyle görüşebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi almak ve bilet ayırtmak için lütfen Fi Europe sitesini ziyaret edin.