norkem - Your first link in the chemical chain

22.02.2024

Gübre serimize yeni bir kalsiyum nitrat ürünü ekledik >

İlkbaharın yaklaştığı bu aylar Norkem tarım kimyasalları açısından her zaman yoğun geçer. Çünkü tarım, bahçe bitkileri ve çiftlik bakım pazarlarında faaliyet gösteren müşterilerimiz harıl harıl ekim sezonuna hazırlanıyorlar. Toprağı hazırlamak ve ekinlerin yeşerdiği aylar boyunca iyi mahsul alabilmek için gübre stokluyorlar. 

İşte tam bu noktada, nitrat ürün yelpazemizi daha da genişlettiğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Artık, pul ve çözelti formunun yanı sıra granül kalsiyum nitrat da tedarik edebiliyoruz. 

Nitratlar, tarımsal gübrelerin en önemli ailelerinden biridir. Bitkilerde protein üretiminde çok önemli bir rol oynayan ve dolayısıyla sağlıklı büyümeyi destekleyen nitrojen açısından önemli bir kaynak olmanın yanı sıra, nitrat tuzları başka önemli mineraller de sağlamaktadır.  Kalsiyum nitratın yanı sıra, manganez, magnezyum ve potasyum nitrat da sunuyoruz.

Nitrat tuzları suda oldukça iyi çözünür, bu nedenle uygulaması kolaydır. Buna karşılık sıvı gübreler hızlı şekilde emilir veya sularla başka yerlere taşınır, bu nedenle düzenli olarak yeniden uygulanması gerekir.  Granül formdaki nitratlar daha "yavaş salınır" ve suyla birlikte zaman içinde kademeli olarak çözünür. Granül nitratların bu nedenle ekinlerin yeşerme mevsimi öncesinde uygulanması idealdir.

Diğer bir önemli avantajı, nitrat gübrelerin tamamen biyo-çözünür olması ve toprakta istenmeyen kimyasal madde birikimine yol açmamasıdır.

Kalsiyum nitrat, bitkilerde güçlü ve sağlıklı hücreler için önemli bir yapı taşı olan kalsiyumun mükemmel bir kaynağıdır. Tüm nitratlarda olduğu gibi kalsiyum nitrat da diğer endüstrilerde de çok farklı uygulama alanları olan çok yönlü bir kimyasaldır. Örneğin inşaat sektöründe yaygın olarak betonun ve harçların sertleşmesini hızlandırıcı olarak kullanılır.Donmaya karşı koruyucu özellikleri sayesinde betonu donmaya karşı koruması açısından da yararlıdır.

Manganez nitrat, ürün yelpazemizde en uzun süredir var olan nitrattır. Bitkilerdeki manganez eksikliğinin giderilmesine yönelik hedefli gübre ve ayrıca mantar ilacı olarak kullanılmaktadır. Manganez nitratı çözelti olarak tedarik ediyoruz.

Manganez nitrat gübre, fotosentez kimyasal klorofilin temel bir bileşeni olduğundan bitkilerin yeterli miktarda magnezyum almasını sağlar. Klorofil eksikliği bulunan bitkiler yeterince şeker sentezleyemez ve bu nedenle büyümeleri zayıf kalır.

Nitrat ürünlerinin fiyat ve nakliye bilgisi için lütfen tarım kimyasalları ekibimizle iletişim kurun