norkem - Your first link in the chemical chain

26.10.2023

Norkem hayvan yemi, evcil hayvan maması ve at endüstrisi ürün yelpazesini genişletiyor >

Hayvan yemi endüstrisi son derece dinamik ve sürekli değişen bir sektör.  Hayvancılıkla uğraşanlardan evcil hayvan sahiplerine kadar pek çok bileşenin talepleri, hayvan beslenmesi konusunda artan farkındalık, yüksek bakım standartları ve mevzuatla ilgili sıkıntılarla şekilleniyor. Bu talepler dikkate alındığında, hayvan yemi üreticileri beklentilere ayak uydurmak için çok çalışmak zorunda.

Norkem'de hayvan yemi üreticileriyle en büyük ihtiyaçlarına dair açık bir diyalog sürdürmeyi seviyoruz.  Sektöre eser elementler ve özel katkı maddeleri sunan lider tedarikçilerden biri olarak, müşterilerimizin bize anlattıklarını temel alarak ürün yelpazemize mümkün olan her durumda eklemeler yapmak için, 50 yıl süresince kurduğumuz bağlantıları ve uzmanlığımızı kullanıyoruz.

Yeni ürünler

Bu amaçla, kısa bir süre önce birkaç yeni ürün belirledik ve geliştirdik; bu ürünlerin halihazırda çok çeşitli olan hayvan yemi yelpazemizi tamamladığını düşünüyoruz. İşte yenilikler: 

Kalsiyum propiyonat - Hem hayvan yemlerinde hem de insan gıdalarında koruyucu olarak yaygın bir şekilde kullanılan kalsiyum propiyonat, hayvanlarda sağlıklı bağırsak mikrobiyotasının düzenlenmesine ve büyümenin desteklenmesine de yardımcı olur.

Kondroitin sülfat, glukozamin HCl, metilsülfonilmetan (MSM) - Bu üçlü madde, özellikle osteoartrit ile ilişkili eklem iltihabını azaltma özelliği sayesinde alternatif tıpta yaygın olarak kullanılıyor. Atlar ve köpeklerde eklem takviyesi olarak da kullanılmaktadır.

Vitamin E ikamesi - E vitamini, antioksidan özellikleriyle tanınır ve insan beslenmesinde, hücrelere zarar veren "serbest radikal" partikülleri ortadan kaldırabilen ve yağda çözünebilen en önemli antioksidan olarak kabul edilir. Ancak vitamin piyasasında birçok hayvan yemi üreticisi için büyük bir engel teşkil eden yüksek fiyat dalgalanmaları söz konusu.

Bunun üzerine çeşitli türlere yönelik hayvan yemlerinde E vitamini kullanımının yerini alacak veya bu vitamini tamamlayacak, daha uygun maliyetli fakat yine de yüksek verimli ve doğal bir antioksidan ürün elde ettik. Çok sayıda kapsamlı çalışmanın sonucunda bu maddenin son derece etkili olduğu kanıtlandı.

Folik asit (B9 vitamini) - Vitamin yelpazemize ürün eklemeye devam ediyoruz. Şimdi de folik asidin bu yelpazeye eklendiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Folik asit, hayvan sağlığı, büyümesi ve gelişimi için gerekli temel bir vitamindir.

Malik asit - Rumende sindirimi düzenleyen baskın bakterilerin büyümesini teşvik ettiğinden malik asitin ineklerde bağırsak sağlığı için çok faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Bir mandıra sürüsünün beslenmesinde malik asitin artırılması, sindirilen toplam gıdanın seviyesini artırmadan kilo alımını ve süt verimini artırır. Malik asiti çeşitli tane boyutlarına göre stokluyoruz.

Toz sorbitol - Sorbitol, insan gıda ürünlerinde yaygın olarak kullanılan ve iyi bilinen bir yapay tatlandırıcıdır. Araştırmalar ayrıca sığır yemlerinde besin takviyesi olarak kullanılmasının kan glikoz seviyesini ve süt üretimini artırdığını gösteriyor.

Hayvan beslenmesi ürün yelpazemizle ilgili sorularınız varsa deneyimli satış ekibimizle hemen şimdi iletişim kurabilirsiniz.