norkem - Your first link in the chemical chain

10.08.2023

ProteVin geliştiricisi, vegan protein pazarını desteklemek için üretim anlaşması imzaladı >

NextFerm, vegan proteini ProteVin'i geliştiren İsrailli gıda teknolojisi firması, ProteVin'in piyasadaki bulunabilirliğini artıracak ruhsatlı, önde gelen bir Hintli üretici ile ticari üretim anlaşması imzaladı. 

Geçen yıl Norkem ProteVin için bir anlaşma imzalamıştı. Peynir altı suyu türevi protein bileşenlerine bu vegan alternatif, ABD ve Avrupa'daki beş yiyecek ve içecek şirketi tarafından süt ürünleri içermeyen yeni ürün yelpazelerinin geliştirilmesi için seçildi.

Üretimin Yeni Delhi yakınlarındaki Kothari tesisinde 2023 yılı sonuna kadar başlaması planlanıyor.

Nötr aroma, tam besin profili

Peynir altı suyu proteinine süt ürünü olmayan alternatifler sunan pazar son yıllarda patlama yaşamış olsa da, şu anda mevcut ürünlerin çoğu bitki bazlı. Genellikle bezelye, soya, kenevir veya pirinçten üretiliyor.

Peynir altı suyu proteinine uygun bir vegan alternatif olarak dursa da bitki bazlı bu ürünlerin birkaç dezavantajı mevcut.  Hayvansal proteinlerde bulunan temel aminoasitlerden yoksun olması ve bu nedenle peynir altı suyu tozunun besin profiline denk olmaması bu dezavantajlardan biri.  Bir diğeri ise çoğu bitki proteininin tat profilinin nötr olmaması ve bu durumun tarif geliştirmeyi zorlaştırması.

ProteVin ise farklı.  Sıradan ekmek mayasından fermantasyon yoluyla protein elde edilmesiyle üretilen bu protein, bitki bazlı proteinlerin iki büyük dezavantajını taşımıyor.  Nihai ürün tamamen tatsız ve renksiz; ayrıca peynir altı suyu proteinlerinin besin profiline uygun.

NextFerm İcra Kurulu Başkanı Boaz Noy şunları söylüyor: "Hindistan'da kurulacak üretim tesisi, ProteVin'e yönelik artan talebi planlanandan daha düşük bir yatırımla ve gelecekte kapasiteyi artırma olanağıyla karşılamamızı sağlayacak.   ProteVin™ bugün piyasada nötr bir tada ve hayvansal gıdaya benzer bir besin değerine sahip tek alternatif protein; küresel alternatif protein endüstrisinde lider bir çözüm olacağına inanıyoruz."

Ayrıca Kothari, NextFerm'in vegan aroma katkı maddesi olarak geliştirdiği ProteVin üretim sürecinin bir yan ürünü olan maya üretimini de üstlenecek.

ProteVin bugüne kadar spor beslenmesi ve sağlıklı beslenme pazarında vegan protein tozları sunan bazı markalar tarafından satın alındı.  Geniş bir kategori yelpazesinde proteinle zenginleştirilmiş yiyecek ve içeceklerin yerini alacak vegan bir çözüm sağlamak ve süt ürünlerine vegan ve bitki bazlı alternatiflerin besin profilini geliştirmek için çok uygun.

Birleşik Krallık ve İrlanda'da ProteVin satın alma konusunda ayrıntılı bilgi için lütfen Norkem yiyecek ve içecek satış ekibi ile iletişim kurun.