norkem - Your first link in the chemical chain

10.08.2023

Norkem, iyodin türevleri satışlarını genişletmeye devam ediyor. >

Kimya endüstrisinde, her türlü farklı amaca hizmet eden sektörler arasında kullanımı oldukça yaygın olan bazı maddeler vardır.

Her amaçla kullanılan bu kimyasallardan biri de potasyum iyodürdür.  Ancak bu, sokaktan geçen ortalama bir insanın bilebileceği türden bir kimyasal değildir.  Kokusuz, yanıcı olmayan, suda çözünen, beyaz ile şeffaf arası kristal görünümlü bir maddedir; oldukça sıradan olduğu söylenebilir.

Ama bu yumuşak görünümün ardında çok faydalı bir madde yatmaktadır.  Geçtiğimiz birkaç yılda, potasyum iyodür talebinin birçok farklı uygulamada ve dünya genelindeki bölgelerimizde hızla arttığını gördük.  Bu da potasyum iyodürün en hızlı büyüyen ürün gruplarımızdan biri olmasını sağladı.

Hidriyodik Asidin Potasyum Tuzu olarak da bilinen Potasyum İyodürün, uzun süredir ilaç sanayinde çeşitli kullanım alanları mevcut.  Tiroid tedavisinde aktif bir bileşen; ayrıca antiradyasyon özellikleri mevcut.  Antienflamatuar merhemler ile soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarında yaygın olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra, antibakteriyel özellikleri sayesinde yaygın kullanılan bir dezenfektan; içme suyunun arıtılmasında da kullanılan bir madde.

Besin takviyesi

Potasyum iyodürün şu anda en büyük pazarlarından biri de gıda ve içecek endüstrisi. İyot eksikliği tiroid sorunlarının ve zihinsel ve fiziksel gelişim sorunlarının dünya genelinde temel sebeplerinden biri.  Bu sorunların üstesinden gelme konusunda ana yaklaşımlardan biri, gıda takviyelerine potasyum tuzları eklemektir.  Bunun için oldukça iyi bilinen tuz iyotlama yöntemi kullanılıyor ve sofra tuzuna potasyum iyodür parçaları ekleniyor.

Potasyum iyodür, gıda maddelerinde önemli bir iyot kaynağı olmasının yanı sıra bir stabilizatör görevi de görüyor. Nişasta içeriğini değerlendirmek için gıda ürünlerinin analizinde yaygın olarak kullanılıyor. Daha geniş düzeyde, iyot salındığında ve diğer kimyasallarla reaksiyona girdiğinde meydana gelen çok keskin ve ölçülebilir renk değişiklikleri nedeniyle potasyum iyodür, analitik kimyada titrasyon işlemlerinde bir reaktif olarak kullanılıyor.

Film tabanlı fotoğrafçılıkta kullanılan ışığa duyarlı fotografik emülsiyon üretimi ve grafik ekranlarda kullanılan polarize filmler potasyum iyodürün diğer yaygın endüstriyel kullanımları arasında yer alıyor. Ayrıca yağ endüstrisinde korozyona karşı koruma sağlama ve sızıntıları tespit etme amacıyla da kullanılıyor.

Norkem, 25 kilodan bir tam konteyner miktarına kadar değişen miktarlarda potasyum iyodür satmaktadır.  Kıtalar arasında stratejik bir şekilde depoladığımız stoklarımız mevcut ve taleplerinizi bekliyoruz.

Ayrıca giderek daha fazla iyot geri dönüştürüyoruz; iyot içeren tüm atık ürünleri toplayarak çevre yönetimi ve atık bertarafı maliyetlerini azaltmaya yardımcı olabiliriz. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.