norkem - Your first link in the chemical chain

21.12.2022

Norkem Yiyecek ve İçecek Ekibi, BRCGS denetiminde bir kez daha AA puan aldı >

BRCGS yiyecek ve içecek tedarik zincirinde gıda güveliği standartlarına uyulup uyulmadığını denetleyen ve perakendeciler tarafından yürütülen küresel bir kurum.  Belgelendirme süreci, uluslararası alanda kendi türünün en titiz ve kapsamlı süreci olarak biliniyor. İmalat ve lojistik alanlarında en iyi uygulamalar, kalite güvencesi ve yasal yönetim konularında kabul gören endüstri kriterlerini belirliyor.

İmalat dışı bir stok şirketi ve gıda bileşeni ile katkı maddesi distribütörü olarak Norkem, kurumun Agents and Broker belge programı kapsamında denetlendi. Tüm BRCGS standartları gibi bu belge de gıda ürünlerinde güvenlik, orijinallik, kalite ve yasalara uyum yönetimi için bir çerçeve sunuyor. Ancak özellikle gıda ürünü imal eden ve işleyen firmalara hizmet ve tedarik sağlayıp bu işlemleri doğrudan üstlenmeyen Norkem gibi işletmeleri kapsıyor.

Norkem'de ürün ve güvenlik kalite standartlarını sağlama ve sürdürme konularını her zaman büyük ciddiyetle ele alıyoruz. Ürün bileşenleri tedariki, kontrol zincirinin önemli bir parçasıdır. Ürünlerimizi tedarik ettiğimiz yerleri, depolama ve sevkiyat şeklimizi tümüyle sahipleniyoruz; en önemlisi, tedarik ettiğimiz her ürünün izlenebilirliğini garanti etmemizin müşterilerimizin hem tüketicilerin hem de yasaların beklediği kalite ve güvenlik standartlarına ulaşabilmesini sağladığının tümüyle farkındayız.

Bu nedenle, BRCGS onay belgesi almak büyüme planlarımız açısından çok önemli. Perakendecilere, yiyecek hizmet şirketlerine ve imalatçılara, Norkem'in tüm gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ihtiyaçları için güvenilir bir ortak olmasını sağlayan profesyonellik ve uzmanlıkta olduğunu ve tüm alanlarda en yüksek standartlarda çalıştığını gösteriyor.

Denetim süreci tamamlanınca bir uyumsuzluk tespit edilmeden geçtiğimizi öğrenmek, bu işin içinde yer alan herkesin ne kadar çok çalıştığını gösteren güzel bir kanıttı. Yiyecek ve içecek tedarik operasyonlarımızda, geçen yıl bir dizi yeni tedarikçiyle çalışmamızı da içerecek şekilde süren genişleme göz önüne alındığında, bu özellikle sevindirici.

Bu, kalite kontrol ve güvenlik incelemesi prosedürlerimizin çok iyi bir noktada olduğunu gösteriyor ki bu da Avrupa'da yiyecek ve içecek bazlı satış operasyonlarımızın sürekli genişlediğinin bir kanıtı.

Denetim sürecinde bizi yönlendiren tüm yiyecek ve içecek ekiplerimizle QHSE (Kalite, Sağlık, Güvenlik Ortamı) ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz.