norkem - Your first link in the chemical chain

24.11.2022

Norkem’in Nitrat Yelpazesinde Büyük Genişleme >

Nitratlar, tarım gübresi olarak kullanılmasıyla bilinmektedir.  Nitrat, büyümeyi ve protein üretimini teşvik eden, bunun yanı sıra diğer minerallerin alınmasına yardımcı olan nitelikli bir azot bileşeni kaynağı oluşturur. Böylece mahsullerin beslenmesinde önemli iki rol oynar.

Ayrıca nitratlar yüksek oranda çözünür ve biyolojik olarak parçalanabilir. Bu sayede uygulanması kolaydır ve toprakta istenmeyen kimyasalların birikmesini önler.

Gübre olarak kullanımının dışında, hayvan yeminden endüstriyel katkı maddesine kadar nitratın çok çeşitli başka uygulamaları da vardır.  Mevcut kimyasal maddeler arasında en çok yönlü olan gruplardan biri nitrat grubudur.

Norkem yıllardır solüsyon formunda manganez nitrat tedarik etmektedir. Manganez nitrat, mahsullerdeki manganez eksikliğini gidermek için hedeflenmiş bir gübre olarak kullanılabilir ve ayrıca mantar önleyici kimyasal işlevi de görür.

Üç Yeni Hat

Bu yıl, tarım kimyasalları sektöründe ve diğer sektörlerde yaygın olarak kullanılan üç diğer önemli nitrat ürününü portfolyomuza ekledik.

Bunlardan biri, magnezyumun klorofil üretiminde oynadığı merkezi rol nedeniyle oldukça rağbet gören bir bitkisel gıda katkı maddesi olan magnezyum nitrat. Mahsullerde magnezyum eksikliği varsa bunun sebep olduğu klorofil eksikliğinin sonucunda fotosentez azalır ve mahsullerin büyümesi durur. Magnezyum ayrıca çeşitli bitki enzimi sistemlerinin etkinleştirilmesinde de rol oynar.

İkincisi, hem solüsyon hem de tanecik formunda sunulan kalsiyum nitrattır.  Kalsiyum bitki hücre duvarı yapılarının ayrılmaz bir bileşeni olduğundan kalsiyum nitrat da tarımda kullanılan bir diğer önemli gübredir.  Kalsiyum nitrat bitkiler tarafından protein üretiminde kullanılmak amacıyla kolayca emilir.

Kalsiyum nitrat ayrıca inşaat malzemelerinde, en yaygın olarak da beton ve harçlarda priz hızlandırıcı olarak kullanılmaktadır.  Ayrıca antifriz özelliği de vardır. Bu da betonu dondan korumaya yardımcı olur ve soğuk pres ve benzeri ürünlerde faydalı bir bileşen olmasını sağlar.

Son olarak, çok yönlü ve çeşitli endüstriyel ve ticari kullanımları olan potasyum nitrat ürününü de tedarik ettiğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.  Diş hassasiyetiyle mücadelede faydalı olduğundan, diş macunlarında bulunan yaygın aktif bileşenlerden biridir.  Ayrıca gıda koruyucu ve hayvanlarda idrar söktürücü olarak kullanılır. Çok sayıda gübre ürününde de bulunur. Potasyum bitki sağlığında önemli bir mineraldir. Suyun ve besin maddelerinin bitkide dolaşmasında, fotosentez düzenlemede ve enzim aktivasyonunda önemli bir rol oynar.

Nitrat ürünlerinin fiyat ve nakliye bilgisi için lütfen tarım kimyasalları ekibimizle iletişim kurun.