norkem - Your first link in the chemical chain

30.10.2022

Önemli alev geciktiricilerin tedarik ağı genişliyor >

Alev geciktiriciler, kolay tutuşma özelliklerini azaltmak için yanıcı malzemelere eklenen kimyasallardır. Tam olarak yanmayı önlememekle birlikte alev geciktiriciler, malzemelerin yanma hızının ve yoğunluğunun azalmasını sağlıyor. Böylece yangının yayılması yavaşlıyor ve hasar azalıyor.

Yaygın olarak kullanılan bu tür malzemelerden biri olan antimon trioksit (Sb2O3), polimerik bir antimon oksittir ve bu elementin ticari açıdan en önemli bileşenidir. Antimon trioksit en yaygın olarak beyaz, kokusuz bir toz halinde bulunuyor ve ABD ve Avrupa'da her yıl 10.000 ile 25.000 ton arasında, çoğunlukla alev geciktirici olarak kullanılıyor.

Alev geciktirmek için kullanılan en yaygın mekanizma, halojenürler (klor ve brom gibi halojenlerin negatif iyonları) ile birlikte plastikler, sentetik tekstiller ve kaplamalar gibi polimerlerde katkı maddesi olarak antimon trioksit kullanılmasıdır. Alev geciktiriciler, özünde antimon trioksit halojenürlerin etkisini tamamlar ve artırır. Kimyasallar bir alevin "buhar fazında" 315oC üzerindeki sıcaklıklarda birlikte çalışır ve yanmayı bastırmak üzere hareket eden antimon halojenürler ve oksihalojenürler oluşturur.

Antimon trioksitin diğer kullanımlarından biri, şeffaf maddeleri opak yapan bir katkı maddesi olarak opaklaştırıcı işlevi görmesidir. Antimon trioksit bu amaçla seramik, emaye ve cam işlerinde kullanılır. Bazı özel pigmentlerde bir bileşen olarak yer alabilir, ayrıca camın rengini açmak ve demir ve çeliği paslanmaz hale getirmek için de kullanılabilir. Endüstriyel pet plastik üretiminde katalizör olarak ve kauçuğun sertleştirilmesinde kullanılır.

Norkem bu kullanışlı ve çok yönlü kimyasalı uzun yıllardır tedarik ediyor. Ancak son zamanlarda hem Birleşik Krallık'ta hem de uluslararası alanda satışlarımızı artırmaya başladık. Örneğin antimon trioksiti, %99,7 tozdan di-isodesil ftalat ile sönümlendirilmisine kadar çok çeşitli formlarda tedarik etmeye başladık. Ayrıca miktar ve paketleme seçeneklerini artırdık. Artık 25 kg'dan 1000 kg'a kadar değişen ambalaj boyutlarında gönderebiliyoruz.

Antimon trioksit ve devamlı genişleyen özel endüstriyel kimyasallar yelpazemiz hakkında daha fazla bilgi edinmek ve seçeneklerinizi görüşmek üzere özel ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.