norkem - Your first link in the chemical chain

18.05.2022

Norkem, çığır açan vegan proteinin münhasır dağıtım haklarını aldı >

ProteVin, NextFerm tarafından pirinç, bezelye, kenevir ve soyadan elde edilen bitki bazlı proteinlere bir alternatif olarak geliştirildi. Peynir altı suyu proteini izolatlarının vegan alternatiflerine yönelik talep artarken, bugüne kadar piyasaya sürülmüş birçok ürünle ilgili sorunlar mevcut.

Örneğin, bitkiden elde edilen proteinlerin çoğunda hayvansal proteinde bulunan bazı temel amino asitler bulunmadığından, peynir altı suyu proteinlerine göre daha düşük bir besin değeri sunuyorlar. Ayrıca çoğunun hoş olmayan bir tadı var ve gıdaya eklendiğinde bu tadın başka içeriklerle bastırılması gerekiyor. 

Ama ProteVin farklı. Ekmek mayasından üretiliyor ve tamamen nötr bir tadı ve rengi var. Ama en heyecan verici yönü, peynir altı suyu proteinlerinin besin değerine sahip olması.

Bu, vegan beslenmede yer alan katkı maddeleri ve gıda takviyeleri için büyük bir atılım potansiyeli taşıyor. Vegan gıda trendi yayılmaya devam ederken üreticiler uzun süredir, hayvansal gıda ürünlerinin protein içeriğiyle lezzeti bir araya getirme konusunda zorluklarla karşı karşıya.

Seçkin vegan ürünler

Peynir altı suyu proteinine benzer bir besin değeri olduğu için ProteVin atıştırmalık bar, içecek ve gıda takviyesi gibi sporcu beslenme ürünlerinde piyasada kesinlikle pay sahibi. Ama aynı zamanda peynir, krem peynir, yumurta ve deniz ürünleri gibi şeylere birinci sınıf yüksek proteinli vegan alternatifler geliştirmek için yeni kapılar açıyor. Nötr tadı ve rengi, yiyecek geliştirirken aroma verme ve estetik aşamalarını çok daha kolay getiriyor.

NextFerm tarafından Nisan 2022'de Almanya'nın Köln kentindeki Anuga Food Tech'de tanıtım gerçekleştiren İsrailli şirket, fermantasyondan türetilen proteinlerin bazı bitki bazlı proteinlerde yaygın olan sindirim sorunlarını önlediğini de söylüyor. Bu proteinler aynı zamanda, üretim yöntemleri nedeniyle oldukça sürdürülebilir ürünler ve piyasaya sürülme süreleri de hızlı.

NextFerm Technologies USA'nın CEO'su Elzaphan Hotam FoodIngredientsFirst'e şunları söyledi: "Mevcut başka hiçbir vegan protein takviyesinin sağlayamayacağı bitki bazlı bir protein üretiyoruz. Nötr bir tadı ve mükemmel bir besin değeri var.

"Maya fermentasyonuna dayalı gıda içerikleri ve besin takviyeleri üretiyoruz. Bu proses birçok açıdan çok avantajlı: Oldukça sürdürülebilir, ürün kalitesi çok iyi ve uygun maliyetli."

Birleşik Krallık ve İrlanda'da ProteVin satın alma konusunda ayrıntılı bilgi için lütfen Norkem yiyecek