norkem - Your first link in the chemical chain

07.03.2022

Norkem Quimica gıda ve içecek yelpazesine sodyum asetatı ekliyor >

Sodyum asetat organik bir asetik asit sodyum tuzudur. Suda çok iyi çözünen ve nem tutan (yani diğer maddelerin suyunu kolayca emer) sodyum asetat pek çok endüstride yaygın olarak kullanılır. Kullanım alanlarından bazıları şunlardır: boya ve beton gibi çeşitli ürünlerde katkı maddesi olarak, pH seviyelerinin kontrolünde tampon madde olarak ve kurutma maddesi olarak.

Sodyum asetat ayrıca tıpta hastalara damardan verilen elektroliz çözeltilerinin önemli bileşenlerinden biridir.

Sodyum asetat, gıda ve içecek endüstrisinde oldukça önemli ve yaygın bir katkı maddesidir. Susuz formunun (ör. katkı madde olarak) tuzlu bir tadı vardır. Genellikle, daha güçlü bir tadı olan asetik asitle birlikte kullanılır, daha sert asitli aromaları dengeleyen bir tampon işlevi görür ve hoş bir tuz ve sirke tadı oluşturur.

Et ürünlerinde, baharat karışımlarında, hazır yemeklerde, içeceklerde ve meyve konservelerinde çeşni olarak yaygın biçimde kullanılan sodyum asetat ayrıca bakteri oluşumunu engellediği için koruyucu işlevi de görür.

Avrupa tedarik zincirimizi destekleme

Son olarak gıdalarda kullanılabilen sodyum asetatın eklenmesiyle Norkem Quimica'nın gıda ve içecek yelpazesi genişledi. Merkezi Valencia'da bulunan Norkem Quimica çok çeşitli sektörlerde iş yapan dünya çapındaki müşterilere kimyasal ürün tedarik etmektedir. Avrupa tedarik zincirimizde çok önemli bir yeri var; kıtadaki tedarikçileri Birleşik Krallık'taki genel merkezimize, buradan da dünya genelindeki müşterilerimize bağlıyor.

Norkem Quimica'nın stratejik önemi Brexit'ten sonra arttı. Yeni gümrük vergilerinin, ekstra ithalat ve ihracat yönetiminin küresel tedarik zincirlerimizdeki etkisini azaltmamıza yardımcı oluyor. COVID-19 salgını da dâhil diğer zorluklara rağmen önemli ürünlerin stoklarını hazır tutmamızı sağladı.

Örneğin talebin artması ve tedarik zincirinin kırılması nedeniyle düşük kalorili tatlandırıcıların ve inülin gibi probiyotik liflerin küresel olarak tedarik edilmesinde son 18 ayda büyük zorluklar yaşandı. Ama kısmen İspanya'da büyümekte olan işletmemiz sayesinde GOFOS gibi ürünleri tedarik etmeyi sürdürebildik.

Bir frukto oligosakakrit olan GOFOS şeker pancarından elde edilen, suda çözünebilen organik bir probiyotik liftir. Aynı zamanda tatlı olduğundan, bir inülin alternatifi olarak gittikçe daha çok rağbet görüyor. Bu nedenle kek ve tatlılara sağlıklı diyet lifi eklemenin mükemmel bir yoludur, aynı zamanda bağırsak sağlığına da katkısı olan tamamen doğal bir tatlandırıcıdır.

Sodyum asetat şimdi Birleşik Krallık'ta ve küresel çapta çalıştığımız tüm pazarlarda mevcut.