norkem - Your first link in the chemical chain

04.02.2022

Yüzey Kaplamaları: Seramikleriniz yeni sezonun modasına uygun mu? >

Söz konusu olan kıyafet de olsa eve yapılacak mimari dokunuşlar da olsa en moda tarzı elde etme yönündeki tüketici arzusu neyin sattığı ve neyin satmadığı noktasında çok büyük öneme sahip.

Ve hepimizin bildiği gibi tüketicinin zevki hızlı değişiyor.

Çimento ve seramik ürünlerin imalatçıları, yenilikler ve yeni görünümler konusunda ortalamanın üzerinde kalmanın baskısıyla sürekli yüz yüze.  Bunu yapmanın en etkili yollarından biri, tüketicinin dikkatini çekecek yeni renkler, tarzlar ve efektler oluşturacak yüzey kaplamaları kullanmak.

Sürekli sil baştan yeni ürün yelpazelerinin seri üretimini yapmak çok emek isteyen ve maliyetli bir iş. Özellikle yeni serilerin lanse edilmesi için zaman baskısı da kuruluyorsa pek gerçekçi değil.  Yüzey kaplamaları, üreticilerin mevcut konseptleri yeniden yorumlarken yine de yeni ve heyecan verici şeyler sunabilmelerini sağlıyor.

Ayrıca, evleri için seramik seçerken tüketicilerin nihai kararını seramiklerin görünümü belirliyor. Yüzey söz konusu olduğunda görünüm, kelimenin tam anlamıyla her şey.

Norkem'de ürettiğimiz yüzey kaplaması ve boyar madde yelpazemiz giderek büyüyor. Son yıllarda, seramik üreticileri görsel olarak etkileyici olana ulaşmak için esnek, verimli çözümler ararken Birleşik Krallık ve Avrupa'daki müşterilerin bu ürünlere düzenli ilgi gösterdiklerini gördük. 

Yüzey kaplamalarımızın üç temel kategorisi var:

Yüzey Boyaları

Çoğu seramik yüzey boyası metal ve seramik oksitlerin bir karışımı. Sıvı veya toz olarak kullanılabiliyor.  Toz boyalar karıştırılıyor, tuğla fırınlarına konuyor veya kurutuluyor, ardından ince toz haline gelecek şekilde öğütülüyor. Kuru uygulamalar için pek çok çeşidi olan renkli toz yüzey boyaları tedarik ediyoruz. Ama bunları ayrıca, doğrudan uygulamalar için sıvı süspansiyon olarak, hatta sahada uygulanmadan önce suyla ya da uygun başka bir solventle karıştırılmak üzere suda dağılabilen toz olarak da tedarik edebiliyoruz.

Bir seramik yüzey boyasını uygulamanın en çok tercih edilen yolu püskürtmek. Püskürtmenin avantajı pürüzsüz, düzgün bir kaplama oluşturması. Başka bir avantajı da, sınırsız bir renk, gölge, desen ve efekt yelpazesi oluşturmak için birden fazla rengin püskürtme kabininde kullanılabilmesi.

Kum boya karışımları

Kum/boya karışımları tam da bu adın çağrıştırdığını sunuyor: kum ve renkli boyanın karışımı. Boyayı önceden kumla karıştırmak kaplamaya homojen bir gölge vermenizi sağlıyor, farklı kum sınıflarıyla farklı dokular oluşturuluyor.

Boyalar ayrışmayı önlemek ve homojenliği daha da artırmak için kuma önceden bağlanabilir. Bu, kum/boya karışımlarının fazlasının tamamen veya kısmen geri dönüştürülebileceği ve yeniden kullanılabileceği anlamına da geliyor. Kullanımdan önce boya ve kum bağlanmazsa tuğla sütununa yapışmayan karışımlar ayrışır ve yeniden kullanılamaz.

Sır ve Astar

Seramik sırlar ve astarlar aşınma ve yıpranmaya boyadan daha dayanıklıdır ve ürünün ömrünü uzatabilir. Her ikisi de genellikle, havadan kaynaklanan aşınma ve yüzey hasarına karşı önlem almayı gerektiren çatı kiremitlerinde ve özel amaçlı tuğlalarda kullanılır.

Astar renkli bir katman veya sıvı kil çamurudur. Fırınlamadan önce seramik ürüne uygulanır, bu nedenle, çatlama ve deformasyonu önlemek için kil süspansiyonunun yoğunluğu, ürünün büzülmesiyle eşleşecek şekilde dikkatlice hesaplanmalıdır.

Hazır sırlar gibi, görünümü geliştirmek ve eski imgesi vermek amacıyla siyah nokta efekti için farklı boyutlarda cam hamuru da üretip satıyoruz.

Müşterilerimizin tam olarak istedikleri rengi ve kaplamayı elde etmeleri için, yüzey kaplamalarımızın tümünde sipariş üzerine üretim hizmeti sunabiliyoruz. Ürün Geliştirme ekibimiz hızla numune sunabiliyor; ayrıca tüm kaplamaların teknik bilgileri de tedarik ediliyor. 

Daha fazla bilgi için bugün bizimle iletişim kurabilirsiniz.