norkem - Your first link in the chemical chain

03.02.2022

2021 Değerlendirmesi: Zorluklardan Güç Almak >

Geçen yılın sonunda Omicron varyantının çıkması durumu kötüleştirdi. Bu sinsi hastalığı yok etmek için hala uzun bir yolumuz olduğunu gösterdi. Aşılama programı, hastalığın yayılmasını durdurma konusunda kesinlikle bir mucizeydi. Ama kayıtsız kalmayı göze alabilecek durumda değiliz.

Çoğu şirket gibi Norkem Group da çalışma pratiklerini hükümetlerin "evden çalışma" tavsiyelerine uyacak şekilde değiştirdi. Bu değişikliği, küresel müşterilerimizin beklediği yüksek hizmet standardını karşılamaya devam ederek başarıyla gerçekleştirdiğimizi gururla söyleyebiliriz. 

Görevleri ne olursa olsun Birleşik Krallık, Hollanda, İspanya, Çin, Avustralya, Güney Afrika ve Şili gibi çeşitli küresel ofislerimizdeki tüm personelimize içten teşekkür ediyoruz. Bölgeler arasında farklılık gösteren kural ve mevzuatlar çok esnek olmamızı gerektiriyor. Bu zorlu koşullar altında başarıya ulaşmak için herkes yorulmadan çalıştı. Muhteşem bir ekip çalışması sergilendi.

2021'da Norkem

Tüm zorluklara rağmen, 2021'e baktığımızda önemli başarılar görüyoruz. Geçtiğimiz 12 ay satışlarımız, aralarında gıda, hayvan yemi, yağ, kauçuk, cam, deri ve ilaç ürünlerinin de bulunduğu bazı endüstrilerde yükseldi. Çinko, bakır, manganez, baryum bileşikleri ve gıda koruyucuları gibi temel ürünler, o dönem ana gündemler arasında yer alan önemli tedarik sorunlarına rağmen oldukça iyi performans gösterdi.

Özellikle, 2020'nin sonunda Brexit geçiş dönemi bittiğinde Avrupa'daki tedarik zincirlerimizi güvence altına almak için hızlı hareket ettik. Son 12 ayda lojistik ve ithalat süreçlerindeki tüm aksamalara rağmen ürünleri sevk etmeye ve stokları yüksek tutmaya devam edebildik.

Bunlar arasında, diyet lifi ve tatlandırıcı GOFOS gibi dikkate değer ölçüde büyüyen ürünler de var. Gıda şirketleri şekerin besin alternatiflerini ararken, GOFOS'a yönelik talep büyük oranda arttı. İyodin ve iyodin türevleri de yüksek talep gören bir diğer kategori. 2021 boyunca, küresel tedarik sıkıntısına rağmen müşterilerimize ürün tedarik etmeye devam ettik.

2021 yazında İspanya şubemiz heyecan verici şekilde büyüdü; bu da işletmemizin bölgelerdeki gücünü vurguluyor.

2022'ye girerken

İlerlemeye devam ederken, tüm alanlarda ürün yelpazemizi hızla genişletecek şekilde çalışıyoruz. Kısa vadeli planlar arasında Potasyum Ssorbat, Potasyum İiyodid, tuğla sanayi için boya ve hayvan yeminde kullanılan çeşitli şelat ve glisinat için ilave hatları eklemek yer alıyor.

Tüm bunlar elbette dünya çapındaki mükemmel tedarikçilerimizin ve müşterilerimizin devamlı desteği olmadan gerçekleşemezdi; kendilerine içten "teşekkür ediyoruz" ve uzun yıllar beraber çalışmayı diliyoruz.