norkem - Your first link in the chemical chain

11.08.2021

Norkem'in İyot Türevi Ürün Serisi Dünya Genelindeki Yüksek Talebi Karşılıyor  >

Kimyasal madde tedarik dünyasında bazı ürünler zaman zaman yüksek taleple karşılaşır. Kimyasal madde endüstrisindeki herkesin bildiği gibi, bazı kimyasal maddelere ani şekilde yüksek talep oluşur. Bu ani talep artışları bazen yeni çıkarılan devlet onayları, bazen yakın zamanda geçen bir FDA onayı, bazen de sadece araştırmaların artmasından kaynaklanır. Geçtiğimiz aylarda Norkem gibi kimyasal madde tedarik şirketleri, birçok farklı sektörden iyot ve iyot türevi ürünlerine karşı yüksek bir taleple karşı karşıya kaldılar. Bu da bazılarının iyot tedarik etmekte zorlandığı anlamına gelebilmektedir. 

 

Ancak, Norkem olarak, son dönemde yaşanan yetersizliğe rağmen, iyot ürünlerini stoklarımızda bulundurmaya ve müşterilerimize iyot ürünlerini tedarik etmeye devam ettiğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.   Buradan daha fazla bilgi alın:

Neden İyot Talebi Artıyor?

 

Yukarıda belirtildiği gibi, son birkaç aydır iyot ürünlerine karşı yüksek bir talep yaşanıyor.  İyodun ve ilgili ürünlerin neden yüksek taleple karşılaştığının çok sayıda nedeni bulunuyor. İyoda ve iyot tuzlarına karşı küresel talep LCD, ilaç, X ışığı kontrast ortamı ve hayvan yemi gibi çok sayıda sektörden kaynaklı olarak her yıl artmaktadır. İyot ve türevleri bu sektörlerde çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

 

LCD

 

LCD sektöründe iyot, iyodun gerdirilmiş bir polivinil alkol yüzeyine absorbe edilerek üretilen LCD sektör polarizasyon levhalarında kullanılmaktadır. Sıvı kristaller bir elektrik akımıyla etkinleştirildiğinde polarize ışığı bloke eder veya geçmesine izin verir, bu da LCD ekran üretim sürecinin bir parçasını oluşturmaktadır.

Farmasötik / Medikal

 

Farmasötik ve medikal endüstrilerinde iyot, iyot eksikliğinin giderilmesi ve önlenmesinde ve bir antiseptik olarak kullanılmaktadır. İyot eksikliği için örneğin iyot, ağız yoluyla veya kasa enjekte edilerek alınabilmektedir, antiseptik olarak yaralarda veya ameliyat öncesi cildin dezenfekte edilmesi için kullanılmaktadır.

 

 

X Işını Kontrast Ortamı

İyot, kanser gibi belirli patolojilerin ve hastalıkların görünürlüğünün artırılması için X Işını Kontrast ortamında kullanılmaktadır.  İyotlu kontrast, radyografik prosedürler sırasında vasküler yapıların ve organların görünürlüğünü artıran iyot içeren bir intravenöz radyokontrast bir maddedir (radyagrafik ajan). 

Hayvan Yemi

İyot, insan beslenmesinde olduğu gibi hayvan yemlerinde, genç hayvanların sağlıklı şekilde büyümesi ve gelişmesi için temel bileşenlerden biridir.  İyot eksikliği bulunan genç hayvanlar güçlü şekilde gelişemezler, çünkü düşük kemik gelişimi ve birçok diğer hastalık ortaya çıkar, bu nedenle büyük baş hayvanların ve diğer hayvanların yemlerinde katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.

Diğer Faktörler

 

İyot talebini etkileyebilecek ilave faktörler de mevcuttur. Örneğin, dünyanın belirli bölümlerinde insanların beslenmelerinde iyot eksikliği bulunmaktadır, bu da gıda takviyesi önlemleriyle çözülebilmektedir. Artan iyot talebine katkıda bulunan bir diğer medikal faktör de dezenfektanlarda kullanımına yönelik talebin artmasıdır (Covid-19 nedeniyle daha hızlı artmıştır).  Basit şekilde açıklamak gerekirse, yeni uygulamalarda diğer birçok iyot türevine yönelik artan talep, iyot tüketimini de hızlandırmaktadır. 

 

Norkem'in İyot ve İyot Türevleri

Tüm dünyada Covid-19 nedeniyle küresel lojistik zincirlerinde devam eden bozulmadan dolayı, iyot stokları düşük seviyede kalmaya devam ediyor. Bu gecikmeler sadece AB pazarında değil, küresel ölçekte de stok sorunlarına yol açmaktadır ve tedarik sorunları ile artan talep bir araya gelerek 2021 yılının ikinci yarısında fiyatların daha da artmasına neden olacaktır. Norkem olarak, çok geniş bir iyot ve iyot türevi ürün yelpazesinde geniş bir stok aralığımızın bulunduğunu duyurmaktan gurur duyuyoruz. 

 

Ürün serimize Potasyum İyodür, Sodyum İyodür, Povidon İyodür, Potasyum İyodat, Kalsiyum İyodat, Sezyum İyodür, Metil İyodür ve Sodyum Metaperiodat dahildir, ancak uzman ekiplerimiz diğer iyot bileşenlerine yönelik talepleri de memnuniyetle değerlendireceklerdir.  İyot ve iyot türevi çeşitlerimize ilişkin talepleriniz için lütfen Norkem'in deneyimli uzmanlarıyla iletişime geçmekten çekinmeyin.