norkem - Your first link in the chemical chain

10.02.2021

Brexit Sonrasında GOFOS Tedariki Güçlü Bir Şekilde Devam Ediyor >

 

GOFOS'u tüm Birleşik Krallık'a dağıtan tedarik zincirinin önemli bir parçası olan Norkem, şeker ikamesi taleplerinde artış olduğunu bildirdi. GOFOS'un üretici şirketi Galam'ın memleketi İsrail ile AB arasındaki Brexit ticari anlaşma görüşmelerinde, iki ülke arasındaki ticaretin geliştiği görüldü. Bu durum, GOFOS'un Birleşik Krallık'ta daha yaygın şekilde dağıtılmasının yolunu açıyor.

 

Tatlandırıcı ve lifli katkı maddesi piyasaları uzun süredir ("kısa zincirli fruktooligosakkarit" olarak da bilinen bir fruktooligosakkarit grubu olan) GOFOS'u temel bir madde olarak besin listelerine dahil ediyorlar. sc-FOS, FOS ve oligofruktoz içeren bir grup olan GOFOS, yiyeceklere katkı maddesi olarak eklenmeye uygun olmasını sağlayan ve beslenme açısından önemli faydalar sunan bazı niteliklere sahip. 

 

GOFOS'un kalori değeri ve glisemik indeksi düşük, bu sayede, eklendiği her üründe şeker seviyelerini azaltıyor. Pancar şekerinden yapılan tatlı, çözünebilir bir prebiyotik lif olan GOFOS, pişmiş veya kurutulmuş pek çok yiyeceğe, içeceğe ve protein tozu ve smoothie gibi besin tozlarına eklenebilecek ideal bir maddedir. Eklendiği her üründe besleyici lif içeriği ile yiyeceğin besin değerini de artırıyor. Sıklıkla keklere, pişmiş ürünlere, tatlılara ve bebek gıdalarına eklendiğinden ürünün raf ömrünü de uzatıyor. 

 

En sık tüketilen çözünebilir prebiyotik diet liflerinden olan kısa zincirli fruktooligosakkaritlerin görevi üzerine yürütülen yakın tarihli çalışmalar, bunların insan bağışıklık sistemi üzerinde önemli rolleri olduğunu ortaya koydu. Bağışıklık gelişimi konusunda, probiyotiklerin insan mikrobiyatası üzerindeki etkileri üzerine araştırma yürüten Dr. Fernando Schved, kısa zincirli fruktooligosakkaritlerin bağırsaklarda potansiyel kanserojenlerin konsantrasyonunu azalttığını keşfetti. Dr. Schved ayrıca, sc-FOS'ların yanlış beslenmeden kaynaklanan oksidatif stresin ve enflamasyonun zararlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini rapor etti. GOFOS'un ve ilgili ürünlerin, sağlığı iyileştirme ve sürdürme üzerindeki başka faydalarını da vurguladı. 

 

Günümüzde yetişkinlerin çoğunun önerilen günlük şeker oranının üç katı şeker tükettiğini yakın tarihli çalışmalar ortaya koydu. Bu nedenle Birleşik Krallık'ta GOFOS gibi probiyotiklere yüksek bir talep var. Britanya'nın 2021 Ocak'ta Avrupa Birliği'nden çıkmasının ardından şeker seviyeleri ile ilgili yeni düzenlemeler yapılabilir. Bu da, Birleşik Krallık kendi yönetmelik düzenlemelerini oluştururken yapay besin tatlandırıcılarına talebin artması anlamına gelebilir. Bu durum pek çok tedarikçi için bir zorluk oluşturabilirdi.

 

31 Ocak'taki Brexit tarihinden sonra tatlandırıcılar ve besin katkı maddelerinin tabi olduğu potansiyel gümrük vergileri deniz aşırı üreticilerde kötü bir etki oluşturdu: Geçişe hazır olmayan bazı üreticiler Birleşik Krallık'ta gecikmeleri önlemeye yetecek seviyede stok oluşturmamıştı. Neyse ki Norkem'in İsrail merkezli GOFOS üreticisi Galam, bu olası ticaret karmaşalarına rağmen lif tedarik etmeye devam edebiliyor.

 

Birleşik Krallık'la Serbest Ticaret Anlaşması (FTA) imzalayan az sayıda ülkeden biri olan İsrail, Birleşik Krallık'a besin lifi tedarik etme konusunda güçlü bir noktada yer alıyor. Birleşik Krallık ve İsrail arasında 2019'da imzalanan FTA sayesinde İsrail'den Birleşik Krallık'a ithal edilen hiçbir ürün ilave gümrük vergisi veya değişikliğine tabi olmayacak. Yani, Norkem'in GOFOS stokları politik durumdan etkilenmeyecek. 

 

Ekiplerimizin kurumunuza nasıl GOFOS tedarik edebileceği hakkında Norkem'le görüşmek isterseniz, bizimle iletişim kurabilirsiniz.