norkem - Your first link in the chemical chain

04.12.2020

Yeni Talepler Gelmeden Potasyum Bikarbonat, Norkem Stoklarında Hazır!  >

Potasyum Bikarbonatın özelliklerine yönelik küresel ölçekte artan ilgi sonucu son zamanlarda yükselen talebi karşılamak için Potasyum Bikarbonat şimdiden Norkem stoklarında yerini aldı. Potasyum Bikarbonat; Yiyecek İçecek Üretimi, Endüstri ve Hayvan Yemi dâhil birkaç sektörde kullanılan olukça yararlı ve çok yönlü bir üründür. Norkem hâlihazırda Potasyum Bikarbonatı uzun bir süredir çok sayıda kullanıma yönelik tedarik etmektedir ve bu kullanımlar malzemenin özellikleri ve nitelikleri üzerine yapılan yeni araştırmalar sayesinde her geçen gün daha da genişlemektedir.

 

Potasyum Bikarbonatın kanıtlanan faydalarına yönelik yeni ve heyecan verici gelişmelere paralel olarak Norkem tüm satış ağındaki depolarında yeterli düzeyde stok tutarak tedarik devamlılığını garanti altında tutuyor.  

 

Potasyum Bikarbonat, Yiyecek İçecek Üretimi ve Tarım sektörleri dâhil birçok sektörde yakın zamanda gerçekleştirilen araştırma çalışmalarının merkezinde yer alan bir ürün haline gelmiştir. Tarihsel olarak doğal mantar ilacı ve bazı yangın söndürücülerde ham madde olarak kullanılan bu maddenin gıda ürünlerinde sodyum seviyelerini düşürmesine ve bu yıl yürürlüğe giren yeni etiket kanunlarına uyum sağlanmasına yardımcı olmasına yönelik kullanımlarına ilişkin Meksika'da yeni araştırmalar gerçekleştirilmiştir. 27 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe giren ön paket etiketleme (FOPL) mevzuatı, Meksika'da satılan yüksek sodyumlu ürünlerin besin bilgisi etiketlerine ilişkin sorunlara çözüm getirmeyi hedeflemektedir.

 

Bu mevzuata göre 100 g ürün başına 350 mg'dan fazla sodyum içeren ürünlerin ‘Exceso de Sodio’ (‘Aşırı Sodyum’) ibaresi bulunan bir uyarı etiketi taşıması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu değişikliklerin uygulanmaya başlandığı tarih olan bu yılın Ekim ayının 1. gününden itibaren ilgili üreticilerinin ürün serilerinde kullandıkları malzemeleri değiştirme için fazla zamanları yoktu. Bir ürünün böyle bir etiket taşıması o ürünün popülerliğini azaltabilirdi, ancak sodyum seviyelerinin düşürülmesi de sevilen tuzlu ürünlerin üreticileri için büyük bir zorluk teşkil ediyordu. Bu kültürel değişim şüphesiz Amerika kıtası ve Avrupa genelinde de mevcut, bu nedenle Gıda ürünlerinde Potasyum Bikarbonata olan talebin artması ve bunun da heyecan verici yeni ürün geliştirme çalışmalarını tetiklemesi bekleniyor. Norkem her zaman olduğu gibi size gereken desteği sunmaya hazır. 

 

Potasyum Bikarbonat, yiyeceklerin sodyum içeriğini yükseltmeden tuzlu tadını korumasını sağlayan özellikleriyle gündeme geldi. Atıştırmalık gıda üreticileri, Potasyum Bikarbonatı ürünün besin değerini Dünya Sağlık Örgütünün araştırmasıyla desteklenen şekilde sağlarken ürünün tadını koruması için bir gıda tabanlı katkı maddesi olarak kullanmaya başladı. 

 

Bahçelerdeki mantar hastalıklarının önlenmesi ve giderilmesine yönelik organik mantar ilacı olarak kullanımı, Potasyum Bikarbonatın diğer kullanımlarından biridir. Sodyumun, bitkilerin büyümesine zararlı olduğu bilinmektedir, ancak potasyum bikarbonat bu hastalıkları topraktaki, bitkilerdeki ve sudaki sodyum seviyelerini değiştirmeden giderebilmektedir. 

 

Potasyum Bikarbonat çoğunlukla çürüme, beneklenme veya küf gibi mantar hastalıklarının engellenmesinde kullanılmaktadır. Birçok Norkem müşterisi, tedarik zincirimizde bulunan Potasyum Bikarbonatı kullanarak bu tür hastalıklara yönelik mantar hastalığı spreyleri üretebilmektedir. 


Norkem'den Potasyum Bikarbonat siparişi vermek istiyorsanız lütfen deneyimli Satış ekibimizle iletişime geçin, size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.