norkem - Your first link in the chemical chain

30.07.2020

Norkem’in Çinko Oksit Yelpazesi >

Norkem, COVID-19 sebebiyle getirilen kısıtlamalara uygun olarak teslim ve sevk edilen Çinko Oksit kalitesinde oldukça geniş kapsamlı bir yelpaze sunabilmektedir. American Process tarafından üretilen teknik kaliteler, French Process tarafından yapılan Red Seal and High Purity ve Chemical Wet Process tarafından yapılan Aktif Çinko oksit ile Norkem tüm uygulama ve endüstriler için uygun olan Çinko Oksit’i sağlayabilir. Müşteri ve ortaklarına Çinko oksit sağlama konusunda uzun yıllardır faaliyet gösteren Norkem tedarik zincirini güvence altına almak için stok sürekliliğini sağlama konusunda her türlü özeni göstermiştir. 

 

Norkem bu üründe 50 yılı aşkın deneyimiyle dünya çapında sayısız uygulamada kullanılan, toz ve granül de dahil tüm Çinko Oksit kalitelerini stok ürünü olarak sunmaktadır. Bu uygulamalar arasında boyalar, kaplamalar, pigmentler, farmasötikler, lastik, kauçuk bileşikleri, seramikler ve gübreler bulunmaktadır. Norkem; Avrupa ve ötesinde bulunan depo ağlarımızı kullanarak Avrupa’ya Çinko Oksit dağıtımı yapabilmektedir.   

 

Avrupa içerisinde herhangi bir soru olduğunda her birine özel ve deneyimli Çinko Oksit ekipleri yerleştirilmiş olan Avrupa ofislerimizden herhangi biri konuyla ilgilenebilir. Çok dilli hizmet veren, deneyimli ve tüm sorularınızı yanıtlayabilecek ekibimize ulaşmak için Hollanda’daki ofisimizle iletişime geçin. 


 

Çinko Oksit: Üretim ve Süreçler 

 

Çinko oksit genellikle asitlerde çözünen ve suda çözünmeyen beyaz toz halindedir. Bu malzeme çinko kimyasalları, kozmetik ve bahçecilik endüstrilerinin imalatındaki uygulamalar için hayati önem taşır ve üç farklı şekilde üretilir.

 

“French-Process” olarak da bilinen Dolaylı yöntem, önce çinko metalinin eritilmesi, daha sonra kaynatılarak buharlaştırılması ve son olarak da oksitlendirilerek Çinko Oksit oluşturulması süreçlerini kapsar. 

 

“American-Process” olarak da bilinen Doğrudan yöntem, ilk önce çinko içeren hammaddelerin karbon tarafından azaltılmasını gerektirir. Bu işlem sonucunda daha sonra bir çinko buharı oluşturur. Ardından Çinko Oksit ürününün son halini elde etmek için bu çinko buharı hava yanma işlemiyle oksitlendirilir. 

 

Aktif kalitede bir çinko oksit “Wet Chemical Process” olarak adlandırılan bir işlemle üretilir ve esas olarak kauçuk bileşimlerinde ve latekste kullanılan, yüksek yüzey alanı ve düşük katışıklıkta çok ince bir parçacık boyutuna sahiptir.

 

Norkem, yukarıda belirtilen 3 üretim yönteminin tümünü içeren geniş bir kalite yelpazesi sunmaktadır. 

 

Uygulamaları 

 

Çinko Oksit'in vazgeçilmez olduğu sektörler arasında boya ve seramik endüstrisi yer almaktadır ve sır hazırlama açısından bir olmazsa olmazdır. Çatlama olasılığını en aza indirgemek ve daha pürüzsüz bir sonuç elde etmek üzere sır karışımına Çinko Oksit eklendiğinde esnekliği büyük ölçüde artırılır ve erime noktası düşürülür. Öte yandan boya, leke engellemeye ek olarak korozyon önleme ve küf direnci sunmak amacıyla genellikle Çinko Oksit ilavesi gerektirir. Çinko Oksit, “Çinko Beyazı” tonundaki en önemli beyaz pigmenttir.  

 

Çinko Oksit bunun yanı sıra korozyonu önlemek için yüzeylerde ve metaller üzerinde kaplama olarak da kullanılmaktadır. Bu durum özellikle deniz suyundaki yüksek tuz seviyeleri nedeniyle yüksek korozyona maruz kalan deniz araçları ve ekipmanları için geçerlidir. 

 

Çinko Borat ve Çinko Fosfat gibi diğer çinko bileşikleri ise plastik ve selüloz elyaflarında alev geciktirici özelliklere sahip olmasının yanı sıra kağıt, tekstil, ortodonti, yapıştırıcılar ve kauçuktan çeşitli uygulamalara sahiptir. 

 

İsteğe bağlı olarak toplu paketler (standart 25 kilo ve 1000 kilo net büyük torbalar) veya özel paketler halinde temin edilir. Çinko Oksit mevcudiyeti veya paketleme ile gereksinimler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız lütfen bizimle iletişime geçin. Ekibimiz size memnuniyetle yardımcı olacaktır.