norkem - Your first link in the chemical chain

Haber Arşivi >

Bu haber arşividir. Tüm geçmiş haber makaleleri burada bulunabilir.

11.01.2021

Norkem 2021

Norkem 2021'e girerken şirketin karmaşık ve zorlu bir 12 ayı geride bıraktığını söylemek yanlış olmaz. Norkem'in uluslararası statüsünden dolayı pek çok zorlukla karşılaşan şirketin COVID-19 pandemisiyle mücadele etmek üzere değişen kural ve düzenlemelere uyum sağlaması gerekti. 51. operasyon yılına girerken Norkem'in bu zorlukların üstesinden geldiğini ve kimyasal malzeme dünyasında sektör lideri olarak var olmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. 

 
04.12.2020

Yeni Talepler Gelmeden Potasyum Bikarbonat, Norkem Stoklarında Hazır!

Potasyum Bikarbonatın özelliklerine yönelik küresel ölçekte artan ilgi sonucu son zamanlarda yükselen talebi karşılamak için Potasyum Bikarbonat şimdiden Norkem stoklarında yerini aldı. Potasyum Bikarbonat; Yiyecek İçecek Üretimi, Endüstri ve Hayvan Yemi dâhil birkaç sektörde kullanılan olukça yararlı ve çok yönlü bir üründür. Norkem hâlihazırda Potasyum Bikarbonatı uzun bir süredir çok sayıda kullanıma yönelik tedarik etmektedir ve bu kullanımlar malzemenin özellikleri ve nitelikleri üzerine yapılan yeni araştırmalar sayesinde her geçen gün daha da genişlemektedir.

 
10.11.2020

Norkem'in Yeni Ürünü GOFOS, Toplumun Sağlık Kriziyle Baş Etmesine Yardımcı Oluyor

Günümüzde beslenmenin ve fiziksel sağlığın en iyi düzeyde olmasını sağlamak her zamankinden daha önemli hale geldi. Devam eden Koronavirüs pandemi sürecinde fiziksel sağlığımızın iyi olduğundan emin olmamız zaruridir, bu da (egzersiz ve yeterince su içmeye ek olarak) tükettiğimiz vitaminlerin, liflerin ve minerallerin hayati öneme sahip olduğu anlamını taşıyor. 

 

Toplumu devam eden COVID-19 salgınına karşı korumak için başlatılan kampanyanın bir parçası olarak, Birleşik Krallık hükûmeti, ülkenin karşı karşıya olduğu obezite salgınıyla mücadele etmek için vatandaşlarını besin alımlarını takip etmeleri ve işlenmiş şeker alımlarını azaltmaları yönünde teşvik etmeye çalışmaktadır. Daha önceki makalelerde tartıştığımız gibi, obezitenin COVID-19 ile ilişkisi üzerine yapılan en son analizler, aşırı kilosu olan kişilerin virüsten ölme ihtimallerinin %48 daha fazla olduğunu göstermektedir. Toplum, önerilen oranın üç katı işlenmiş şeker tükettiğinden hükûmet, sorunu kaynağından çözmeye karar vermiştir.

09.09.2020

Birleşik Krallık'ta Şeker Reklamlarının Yasaklanması Teklifinden Sonra Küresel GOFOS Talebi Yükselişe Geçti

Temmuz ayında Birleşik Krallık hükûmeti daha önce ülke genelinde belirli gıda tiplerinin reklamının yasaklanması hakkında teklif ettiği planlarına açıklık getirdi. Ülkenin COVID-19 etkilerine karşı korunmasına yönelik olarak, hükûmet ve ilgili sağlık kurumları (örneğin NHS ve danışma kurulları) toplumda artan düzeydeki obeziteyle mücadele etmek için bir plan hazırladı. Rapor edilen araştırmaya göre obeziteye bağlı koşullar, COVID-19'un etkilerini kötüleştirmektedir ve obeziteyle birlikte virüsün öldürücülüğünün %48 oranında yükseldiğine ilişkin istatistikler bulunmaktadır.  

30.07.2020

Norkem’in Çinko Oksit Yelpazesi

Norkem, COVID-19 sebebiyle getirilen kısıtlamalara uygun olarak teslim ve sevk edilen Çinko Oksit kalitesinde oldukça geniş kapsamlı bir yelpaze sunabilmektedir. American Process tarafından üretilen teknik kaliteler, French Process tarafından yapılan Red Seal and High Purity ve Chemical Wet Process tarafından yapılan Aktif Çinko oksit ile Norkem tüm uygulama ve endüstriler için uygun olan Çinko Oksit’i sağlayabilir. Müşteri ve ortaklarına Çinko oksit sağlama konusunda uzun yıllardır faaliyet gösteren Norkem tedarik zincirini güvence altına almak için stok sürekliliğini sağlama konusunda her türlü özeni göstermiştir. 

13.07.2020

Einführung eines neuen Fructo-Oligosaccharid-Produkts - GOFOS

 

Norkem ist sehr erfreut, die exklusive Ergänzung seines Sortiments um ein neues Produkt bekanntzugeben. Als einer der weltweit führenden Chemikalienhändler und -vertriebe wurde Norkem erneut als idealer Vertriebspartner in Großbritannien für einen großen globalen Hersteller ausgewählt. Im Rahmen dieser Partnerschaft übernimmt Norkem die Bewerbung und Lagerhaltung eines der wichtigsten Produkte des Unternehmens – GOFOS.